Effectief je bedrijf promoten: 5 Handige Tips

Wie een eigen bedrijf runt, streeft naar succes. Tevreden klanten, gelukkige medewerkers en een gezonde winst zijn allemaal tekenen van een bloeiende onderneming. Om daar te komen, is het echter essentieel om bekendheid te verwerven. Het promoten van je bedrijf is de eerste stap om ervoor te zorgen dat klanten jouw onderneming ontdekken. In deze blog delen we effectieve tips om dit te bereiken.

1. Bedrijf promoten via sociale media

Het bevorderen van je bedrijf hangt sterk af van je doelgroep en waar ze zich bevinden. In de huidige tijd kun je niet meer om sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en LinkedIn heen. Met een bedrijfspagina kun je een deel van de miljoenen dagelijkse gebruikers van sociale media bereiken en je bedrijf promoten. Het is je digitale visitekaartje en biedt de mogelijkheid om in contact te komen met potentiële klanten. Kies het platform dat het beste bij je doelgroep past en deel regelmatig waardevolle content met je volgers. Kwalitatieve foto’s, infographics, citaten en vragen kunnen je helpen aan je merkimago te bouwen. Op de meeste sociale mediaplatforms kun je naast een gratis account ook gerichte betaalde advertenties maken om je bedrijf onder de aandacht van je doelgroep te brengen.

2. Reclame op voertuigen als bedrijfspromotie

Autoreclame is een krachtige manier om je bedrijf te promoten. Met een bescheiden investering kun je een groot publiek bereiken. In het verkeer is jouw reclame altijd in zicht: jouw bedrijfsvoertuig rijdt voor, naast of zelfs voorrang verlenen aan andere weggebruikers. Autoreclame heeft ook een gericht bereik, omdat jouw voertuig actief is in de regio waar je bedrijf opereert en jouw doelgroep zich bevindt. Promoot je onderneming door je bedrijfsnaam, telefoonnummer, website en eventueel een oplossing voor de behoeften van je klanten op de auto te vermelden.

Afbeelding van een volledige auto wrap voor bedrijfspromotie
Aanhangwagen volledig beplakt met reclame

3. Klanten verwennen met Promotieacties

Mensen zijn dol op gratis dingen, vooral Nederlanders 😉. Om je bedrijf te promoten, kun je gratis monsters van je product uitdelen of gratis kennisdelingssessies aanbieden, afhankelijk van de diensten die je aanbiedt. Kortingsacties worden ook vaak gewaardeerd als het gaat om de promotie van je bedrijf en zullen leiden tot mond-tot-mondreclame. Een aantrekkelijk reclamedisplay kan deze vorm van bedrijfspromotie versterken!

4. Verspreid digitale nieuwsbrieven

Begin een nieuwsbrief als een effectieve manier om je bedrijf te promoten en houd zowel je huidige als potentiële klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. Verstuur deze digitale nieuwsbrief op vaste tijdstippen, bijvoorbeeld maandelijks of tweewekelijks, om je zichtbaarheid te vergroten en de band met bestaande klanten te versterken. Overweeg ook om jouw bedrijf te presenteren in een advertorial binnen een relevante organisatie haar nieuwsbrief. Als je een evenement organiseert, kan dit ook een interessant onderwerp zijn voor de nieuwsbrief.

5. Promoot je bedrijf met buitenreclame

De gevel van je bedrijfspand is je visitekaartje. Vergroot je naamsbekendheid en promoot je bedrijf met opvallende buitenreclame. Kies uit vlaggen, banieren, gevelreclame, lichtreclame of reclamezuilen om ervoor te zorgen dat jouw logo niet onopgemerkt blijft!

Freesletters op gevel
Verlichte RVS letters op gevel

Benieuwd naar de mogelijkheden die BB Reclame biedt voor hoe je reclame maakt voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Om je bedrijf effectief te promoten, kun je gebruik maken van de volgende tips:

 • Promoot je bedrijf via sociale media.
 • Maak gebruik van reclame op voertuigen.
 • Verras je klanten met acties of kortingsacties.
 • Verstuur digitale nieuwsbrieven om klanten op de hoogte te houden.
 • Maak gebruik van buitenreclame op je bedrijfspand.

Een sterke merkidentiteit is essentieel bij het promoten van je bedrijf. Het helpt je om je te onderscheiden van concurrenten en een herkenbare en consistente boodschap naar je doelgroep over te brengen. Investeer in het ontwikkelen van een uniek merklogo, een pakkende slogan en een consistente visuele stijl die overal in je marketingmateriaal wordt toegepast.

Hoewel online promotie belangrijk is, zijn er ook waardevolle offline promotiemogelijkheden, zoals:

 • Distribueer flyers of brochures op drukke locaties.
 • Organiseer of neem deel aan lokale evenementen en netwerkbijeenkomsten.
 • Plaats advertenties in lokale kranten of tijdschriften.
 • Sponsor lokale sportteams of liefdadigheidsevenementen om je naam te tonen.
 • Maak gebruik van gevel- en autoreclame om extra op te vallen met je merk.

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Waarom bbreclame?

Interesse?

  Scroll naar boven