Wil je opvallen met reclame langs de weg? Val op met deze gouden tips

We streven er allemaal naar om de aandacht te trekken voor ons bedrijf. Maar hoe kun je jouw doelgroep het meest effectief bereiken? Onderzoek toont aan dat reclame langs openbare wegen nog steeds een zeer effectieve vorm van adverteren is. Wil je jouw bedrijf op laten vallen langs de weg? Hier zijn enkele waardevolle reclame tips die we je graag geven!

Wat maakt reclame langs de weg aantrekkelijk?

Reclame langs de weg biedt een uitstekende kans om je merkbekendheid te vergroten en je in het geheugen van je doelgroep te verankeren. Dagelijks bereik je namelijk een aanzienlijk aantal consumenten, waarvan velen zelfs regelmatig (soms zelfs dagelijks!) dezelfde routes afleggen, zoals hun woon-werkverkeer. Op de meeste Nederlandse wegen rijden immers dagelijks duizenden automobilisten. Denk eens aan het potentieel effect van een krachtige reclame-uiting langs de weg voor jouw bedrijf!

(signing) Afbeelding van een gevelbord langs de weg voor bedrijfspromotie

Hoe zet je wegreclame effectief in?

De boodschap

Een gouden reclame tip voor bij wegreclame is het cruciaal om je boodschap zo beknopt mogelijk te houden. Denk dus goed na over wat je wilt communiceren in je reclamecampagne. Een belangrijk advies hierbij: houd het kort. Voorbijgangers zien je reclamebord slechts enkele seconden, dus je boodschap moet kort en krachtig zijn. De 3×5-regel kan hierbij als handige richtlijn dienen. Gebruik op het reclamebord 3 regels met maximaal 5 woorden of 5 regels met maximaal 3 woorden. Op deze manier blijft de boodschap overzichtelijk en gemakkelijk leesbaar. Als je hoofddoel is om naamsbekendheid op te bouwen, kan alleen je logo of merknaam met een pakkende slogan ook voldoende zijn.

De uitwerking

Nadat je de boodschap helder hebt geformuleerd, is het tijd om het juiste medium te kiezen om deze boodschap over te brengen. Dit kan bijvoorbeeld via een reclamebord, gevelreclame of spandoek. Zodra je het medium hebt gekozen, kun je beginnen met het ontwerpen van het reclamebord. De eerste elementen die de aandacht trekken op een reclamebord zijn de kleuren. Als je streeft naar herkenbaarheid in jouw omgeving, is het aanbevolen om de huisstijlkleuren (inclusief het logo) van je bedrijf te gebruiken in het reclamebord. Een alternatieve optie is het gebruik van contrastrijke kleuren om het bord extra opvallend te maken, waardoor dit een goede reclame tip is.

Voorbeelden van reclame langs de weg

Reclameborden

Traditionele reclameborden zijn vaak te zien langs wegen, sportvelden en bouwplaatsen. Hierdoor trekken ze de aandacht van een breed publiek. Reclameborden op deze gangbare locaties zijn doorgaans uiterst doeltreffend, aangezien veel mensen ze herhaaldelijk gedurende de week passeren, waardoor de boodschap langer bijblijft.

Afbeelding van een gevelbord langs de weg voor bedrijfspromotie

Gevelreclame

Bevindt jouw bedrijf zich langs een drukke weg of in een drukbezochte winkelstraat? Dan biedt gevelreclame eveneens een uitstekende manier om aandacht te trekken en je bedrijf te promoten. Gevelreclame wordt aan de buitenkant van een gebouw geplaatst, waardoor de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw bedrijf aanzienlijk worden vergroot. Er bestaan talloze mogelijkheden voor gevelreclame, en wat betreft afmetingen zijn er veel opties beschikbaar. Bovendien kun je kiezen tussen verlichte, aangelichte of onverlichte reclame aan de gevel. Het ontwerp en de productie van gevelreclame behoren tot de specialiteiten van ons reclamebedrijf.

Freesletters op gevel
RVS Gevel Letters

Spandoeken

Ook spandoeken vormen een effectieve manier van wegadvertenties. Met reclame op spandoeken kun je op een creatieve wijze de aandacht trekken van voorbijgangers. Spandoeken zijn vaak vanaf een afstand goed zichtbaar en dienen daarom ook als herkenningspunt. Ze worden regelmatig ingezet langs wegen in de buurt van bedrijven, om voorbijgangers te helpen de weg naar het bedrijf te vinden. Bovendien zijn spandoeken gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor ze extra lang meegaan.

Afbeelding van een spandoek langs de weg voor bedrijfspromotie

Aan de slag!

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van wegadvertenties voor jouw bedrijf? Wil je ontdekken welke mogelijkheden BB Reclame te bieden heeft om jouw bedrijf te promoten? Of heb je vragen na het lezen van deze informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Je kunt rechtstreeks contact opnemen met ons via info@bbreclame.nl

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Waarom bbreclame?

Interesse?

    Scroll naar boven