Raamfolies: functies en voordelen

Ben je op zoek naar een manier om warmte of overmatige lichtinval te verminderen? Wil je verkleuring van materialen voorkomen? Of misschien wil je gewoon wat extra privacy creëren? In dat geval kunnen raamfolies een geschikte oplossing zijn voor jou! Raamfolies zijn verkrijgbaar in diverse varianten en bieden verschillende functionele voordelen. Bovendien kunnen ze decoratief worden ingezet om de uitstraling van deuren, ramen en spiegels te verfraaien met opvallende afbeeldingen, tekst of patronen. Hiermee kun je jouw interieur stijlvol aankleden. Benieuwd naar de verschillende soorten raamfolies en hun voordelen? We zullen de meest voorkomende opties met je bespreken!

Zonwerende folie

Zonwerende folie is niet alleen voordelig voor je budget, maar ook voor het milieu. Deze folie heeft een regulerende functie, waardoor de hoeveelheid warmte die binnendringt, wordt verminderd. Bovendien helpt het om hinderlijke schitteringen door zonlicht te verminderen. De mate waarin warmte en licht worden geblokkeerd, varieert afhankelijk van de tint van de folie, die verkrijgbaar is in verschillende gradaties.

Daarnaast kan investeren in zonwerende folie leiden tot besparingen op energiekosten, omdat je minder energie nodig hebt om ruimtes koel te houden. Deze folie heeft ook een lange levensduur, waardoor het een duurzame investering is. Je kunt zonwerende folie gebruiken op diverse locaties, zoals op kantoor, op autoruiten of gewoon in huis.

UV-werende folie

Onopgemerkt kan de zon aanzienlijke schade toebrengen aan je interieur, zelfs door glas heen. UV-werende folie biedt daarom bescherming tegen verkleuring en veroudering van je interieur en kostbare voorwerpen. Deze folie is zeer transparant en filtert tot wel 99% van de UV-straling. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor toepassingen zoals etalages. Omdat de folie vrijwel onzichtbaar is, valt het niet op. Bovendien laat het nog steeds natuurlijk licht door, zonder afbreuk te doen aan de beschermende functie. De folie heeft ook een warmte reducerend effect en heeft een lange levensduur. Het is verkrijgbaar in verschillende gradaties.

Privacy folie

De eerder genoemde decoratieve toepassingen van raamfolie bieden ook extra privacy als voordeel. Er zijn verschillende soorten folies beschikbaar waarmee je meer privacy kunt creëren. Sommige folies bieden volledige afscherming zonder inkijk of doorkijk, terwijl ze nog steeds natuurlijk licht doorlaten. Deze folies zijn ideaal voor het afbakenen van kantoorruimtes en worden vaak gebruikt op de ramen van vergaderruimtes. Het is ook mogelijk om een situatie te creëren waarbij je van binnen naar buiten kunt kijken, maar niet andersom. Dit type folie wordt vaak toegepast in bussen en aan de buitenkant van kantoorgebouwen. Ten slotte zijn er semi-transparante folies waarbij doorkijk nog steeds mogelijk is, wat vooral een decoratieve functie heeft. Je kunt ook al deze folies voorzien van een print om ervoor te zorgen dat jouw interieur de gewenste uitstraling krijgt die past bij jouw behoeften!

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Waarom bbreclame?

Interesse?

    Scroll naar boven